През нощта срещу вторник Русия атакува Украйна с 23 ударни безпилотни самолета тип "Шахед", управляема ракета Х-31 и две зенитни управляеми ракети С-300/С-400, според сутрешния доклад на украинските ВВС, съобщава Би Би Си.

При атаките са загинали петима души от едно семейство и повредиха индустриално съоръжение в северните и централните региони на Украйна, съобщиха местните власти.

Те твърдят, че са били свалени всичките 23 безпилотни самолета-камикадзе - в Харковска, Полтавска, Кировоградска, Днепропетровска, Запорожка, Херсонска и Николаевска области. Не се съобщава какво е станало с ракетите и дали те са нанесли щети.

Дрон от типа "Ланцет" удари жилищна сграда в северната Сумска област сутринта, убивайки майка, двамата й сина и двама други роднини, съобщи регионалната военна администрация в приложението за съобщения Telegram.

Губернаторът на Днепропетровска област Сергей Лисак написа, че в областта са били свалени два дрона, а при падането на отломките на един от тях са били повредени три селски къщи и две коли. Не се съобщава за пострадали.

Пожар е възникнал в промишлено съоръжение в Кременчугския район на Полтавска област в резултат на атака на руски дронове, съобщи губернаторът Филип Пронин.

Той не уточни кое промишлено съоръжение е засегнато. По думите му няма жертви и ранени.

ISW: Русия забавя темпото на фронта след Авдеевка

ISW: Русия забавя темпото на фронта след Авдеевка

Украинските издания "Украинская правда", "Апостроф", Liga.net и "Телеграф" съобщиха на 18 февруари, че техните акаунти в социалните медии са били хакнати