В Севастопол действа система за противовъздушна отбрана, руските военни работят за унищожаване на въздушни цели, съобщи губернаторът на града Михаил Развожаев в канала си в Telegram.

Той призова жителите на Севастопол да запазят спокойствие, да спазват мерките за безопасност и да останат във временни убежища или на безопасни места. По думите му всички служби са приведени в състояние на готовност.

"Основното нещо е да не се намирате на открито пространство. Основната опасност се крие в шрапнелите", добави Развожаев.

Малко преди съобщението на губернатора движението по Кримския мост беше блокирано. Шофьорите по моста и в зоната за проверка бяха помолени да запазят спокойствие и да следват указанията на служителите по транспортна сигурност.

Владимир Рогов, съпредседател на Координационния съвет за интеграция на новите региони, уточни, че руските военни отблъскват атаките край Севастопол, Евпатория, Сак и Черноморски.

Украйна атакува Севастопол и Белбек
Обновена

Украйна атакува Севастопол и Белбек

Натиск над окупационните власти

Развожаев пише 24 минути след като съобщава за отблъскването на атаката, че всички въздушни цели са унищожени високо в небето, повечето от тях над акваторията.

"В момента служба 112 получава съобщения за паднали отломки в района на улица "Комбрига Потапова" и в района на "Юхарина балка".

Според оперативната информация на спасителната служба няма нанесени щети на обекти. Никой от хората не е пострадал. Видът на свалените ракети е в процес на установяване. Към момента не са открити невзривени субмуниции", заяви ръководителят на града.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна потвърди получените през нощта съобщения за удари по цели в анексирания от Русия Крим.

Според украинската армия през нощта е имало "групов ракетен удар по една вражеска зенитно-ракетна дивизия край Белбек [селище близо до Севастопол, където се намира руското военно летище], както и по две ракетни дивизии С-400 близо до Белбек и Севастопол.

"Потвърдено е попадение в целеви райони", се казва в изявление на украинската армия.

По тяхна информация два радара на комплексите С-300 и С-400 са унищожени, а информацията за третия радар се "изяснява".

В изявлението се казва още, че боеприпаси са се детонирали в три района, където са разположени зенитно-ракетни системи.

Руски въздушни удари предизвикаха пожар в промишлено съоръжение в Киевска област
Обновена

Руски въздушни удари предизвикаха пожар в промишлено съоръжение в Киевска област

В Сумска област е повреден енергиен обект, в резултат на което са отцепени 14 населени места