Президентът на Украйна Володимир Зеленски не планира да бъде интервюиран от американския крайнодесен политически коментатор Тъкър Карлсън. Това заяви говорителят на президентската канцелария Сергей Никифоров, цитиран от "Киев индипендънт".

Никифоров отговори саркастично на по-ранното съобщение на Карлсон, като посочи, че журналистът трябва "по-внимателно да проверява източниците си във ФСБ (Федералната служба за сигурност на Русия)".

По-рано през деня Карлсън обяви: "Изглежда, че имаме интервюто със Зеленски", и изрази надежда то да се случи скоро.

Новината дойде след противоречиво интервю на Карлсън с руския президент Владимир Путин през февруари. Карлсън беше разкритикуван за интервюто, до голяма степен поради своя почтителен подход към Путин, меките въпроси и отказа да държи руския президент под отговорност.

Тъкър Карлсън отрича за свое предаване в руски медии

Тъкър Карлсън отрича за свое предаване в руски медии

След появили се съобщения и клипове

Карлсън заяви, че се е "опитвал от две години" да интервюира Зеленски "с особена усърдност след интервюто с Путин". Той обаче не уточни какво според него е накарало Зеленски да се съгласи. Отричането на новината от страна на Никифоров показва, че Карлсон вероятно е проговорил твърде рано.

"Смисълът на интервюто е да предостави на американците така необходимата им информация за конфликта, който напълно променя позицията на страната им в света", отбеляза Карлсън.

Журналистът е отявлен противник на Украйна и подкрепата на САЩ за страната.

Карлсън - бивш водещ на Fox News, отдавна е критикуван за свои противоречиви коментари в ефира и социалните мрежи, характеризирани от някои като нативистки, расистки и прокарващи теми, които отразяват руската пропаганда.

В интервю през юни с Доналд Тръмп-младши, син на бившия президент Доналд Тръмп, Карлсън твърди, без да цитира доказателства, че "те продават земя на чуждестранни инвеститори в Украйна и ще наводнят страната с имигранти от третия свят и Украйна няма да съществува след 50 години". Той обаче не уточни кого има предвид под "те".

Тъкър Карлсън: Украйна не може да спечели войната срещу Русия

Тъкър Карлсън: Украйна не може да спечели войната срещу Русия

След като Байдън стана президент, правителството на САЩ похарчи стотици милиарди долари за водене на необявена война срещу Русия