Представителят на американския журналист Тъкър Карлсън Артър Шуорц във вторник отрече като "чисти глупости" съобщенията, че Карлсън стартира шоу по руска държавна телевизия в понеделник вечерта, съобщава Forbes.

Нийл Пател, главен изпълнителен директор на Tucker Carlson Network, каза в публикация в X, известна преди като Twitter, че "не са сключвали никакви сделки с държавни медии в никоя страна".

Във вторник следобед държавният медиен канал Русия 24 съобщи, че предаването TUCKER с дублаж на руски език започва да се излъчва и представи Карлсън като "активно критикуващ властите на САЩ за помощта на Украйна".

Изглежда, че става въпрос за стари клипове от предаването на Карлсън, което той излъчи в X и YouTube, след като беше уволнен от Fox News, но с руски дублаж, съобщи Daily Beast, като уточни, че епизодът от понеделник е наличен в САЩ от 10 май.

Това не е първият път, когато се появява информация, че Карлсън стартира руско шоу. Миналия септември той отрече да работи с руската държавна телевизия за излъчване на новата си онлайн програма.

Кремъл отчита: Тъкър Карлсън - избран и употребен правилно

Кремъл отчита: Тъкър Карлсън - избран и употребен правилно

Целта Владимир Путин да бъде чут за Запад е постигната, отчита Дмитрий Песков

Припомняме, че Карлсън направи интервю с руския президент Владимир Путин през февруари в Русия.

Версиите обаче за самото интервю се разминаха след него. Кремъл не подкрепи твърденията на Карлсън, че той е първият журналист, който се е обърнал към Путин за интервю от началото на войната, тъй западните медии избягвали да общуват с Путин. Така самият Карлсън анонсира решението си, въпреки че бе опроверган почти моментално от редица медии, включително и американски.

В предаване с участието на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, се призна, че западни журналисти настоятелно искат интервюта от две години, но самият президент не вижда смисъл да разговаря с тях.

"Британски телевизионни оператори, американски и европейски телевизионни оператори ни молят доста упорито за интервюта в продължение на две години от началото на специалната военна операция", цитира ТАСС думите на говорителя на Кремъл, който утвърждава, че няма смисъл да се дават интервюта, тъй като предварително се преценява, че няма да дадат балансирана информация. "В това отношение Карлсън, разбира се, се отличава."