Американският журналист Тъкър Карлсън анонсира в социалната мрежа X (бивш "Туитър") интервю с украинския президент Володимир Зеленски. Карлсън не посочва точна дата за излъчването му.

"Изглежда, че вече имаме и интервюто със Зеленски. Опитваме се да го вземем от две години и с особена интензивност след интервюто, което бе направено с Путин през февруари. Целта е да се предостави на американците така необходимата им информация за конфликта, който напълно променя ролята на страната им в света. Очаквайте скоро, надяваме се.", пише той. 

Путин пред Карлсън: Русия все още не е постигнала целите си в Украйна
Обновена

Путин пред Карлсън: Русия все още не е постигнала целите си в Украйна

Кремъл нямал териториални претенции към Полша и Латвия, но това не означавало, че няма да се защитава

Припомняме, че Карлсън направи интервю с руския президент Владимир Путин през февруари в Русия.

Версиите обаче за самото интервю се разминаха след него. Кремъл не подкрепи твърденията на Карлсън, че той е първият журналист, който се е обърнал към Путин за интервю от началото на войната, тъй западните медии избягвали да общуват с Путин. Така самият Карлсън анонсира решението си, въпреки че бе опроверган почти моментално от редица медии, включително и американски.

В предаване с участието на прессекретаря на руския президент Дмитрий Песков, се призна, че западни журналисти настоятелно искат интервюта от две години, но самият президент не вижда смисъл да разговаря с тях.

"Британски телевизионни оператори, американски и европейски телевизионни оператори ни молят доста упорито за интервюта в продължение на две години от началото на специалната военна операция", цитира ТАСС думите на говорителя на Кремъл, който утвърждава, че няма смисъл да се дават интервюта, тъй като предварително се преценява, че няма да дадат балансирана информация. "В това отношение Карлсън, разбира се, се отличава."

Тъкър Карлсън отрича за свое предаване в руски медии

Тъкър Карлсън отрича за свое предаване в руски медии

След появили се съобщения и клипове

През май, екипът на журналиста отрече като "чисти глупости" съобщенията, че Карлсън стартира шоу по руска държавна телевизия.

Нийл Пател, главен изпълнителен директор на Tucker Carlson Network, каза в публикация в X, известна преди като Twitter, че "не са сключвали никакви сделки с държавни медии в никоя страна".

Държавният медиен канал Русия 24 съобщи, че предаването TUCKER с дублаж на руски език започва да се излъчва и представи Карлсън като "активно критикуващ властите на САЩ за помощта на Украйна".

Изглежда, че става въпрос за стари клипове от предаването на Карлсън, което той излъчи в X и YouTube, след като беше уволнен от Fox News, но с руски дублаж, съобщи Daily Beast, като уточни, че епизодът от понеделник е наличен в САЩ от 10 май.

Тъкър Карлсън: Украйна не може да спечели войната срещу Русия

Тъкър Карлсън: Украйна не може да спечели войната срещу Русия

След като Байдън стана президент, правителството на САЩ похарчи стотици милиарди долари за водене на необявена война срещу Русия

Това не е първият път, когато се появява информация, че Карлсън стартира руско шоу. Миналия септември той отрече да работи с руската държавна телевизия за излъчване на новата си онлайн програма.