Украинските власти потвърдиха, че Киев стои зад атаката от надводни дронове в залива на Севастопол, но отхвърлиха твърденията на Русия, че тези действия са застрашили функционирането на хуманитарния зърнен коридор., съобщава руската служба на Би Би Си.

"Последните събития в Крим се отнасяха изключително до военни съоръжения и по никакъв начин не са свързани със споразумението за зърно, което засяга украински пристанища и граждански пристанища", каза Андрий Юсов, говорител на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната, в съобщение-коментар за украинския телевизионен канал "Супилне".

"Украйна се придържа към международните задължения, включително изпълнението на всички задължения, свързани със зърнения коридор", добави Юсов.

В понеделник руското министерство на отбраната обвини Украйна, че е нарушила условията на "зърнената сделка", използвайки определените й маршрути за безпилотни надводни дронове, за да атакува Стрелецкия залив в Севастопол.

Сутринта на същия ден руското министерство на отбраната съобщи, че Севастопол е бил атакуван от "безпилотни катери" и че всички дронове са били унищожени.

Украинските лодки-дронове унижиха Москва и руския флот и променят бъдещите морски войни

Украинските лодки-дронове унижиха Москва и руския флот и променят бъдещите морски войни

Исторически, стратегически, но все още не много разрушителни