Украински военни офицери и блогъри твърдят, че мащабната офанзива, започната от руската армия във вторник в района на Авдеевка, все още не е довела до успех. Всички атаки са били отблъснати.

Това съобщи руската редакция на Би Би Си.

Фактът, че украинските въоръжени сили са отбили всички атаки в северозападната и южната част на Авдеевка, беше посочен по-специално от официалния представител на групата украински войски, действащи в източното направление, полковник Александър Щупун.

Фактът, че руснаците не са успели да напреднат никъде, се казва например от украинския военен блогър Олег Петренко, цитирайки информация, получена от войници директно от фронта.

Сутринта съобщихме, позовавайки се на украинските власти, за масиран артилерийски обстрел и въздушни удари по Авдеевка.

През целия ден украински военни блогъри писаха за "тежката ситуация" и мощните атаки на вражеската пехота и бронирана техника в района.

Във вторник вечерта някои руски военни телеграм канали съобщиха, че техните атакуващи части са успели да напреднат по-специално до село Бердичи, северозападно от Авдеевка.

Все още няма надеждна информация за ситуацията в тази област; руските z-блогъри не съобщават нищо през последните няколко часа.

Авдеевка, преди Русия да започне войната, беше град (сега е в руини) на няколко километра северно от покрайнините на Донецк.

Украйна отчита частични успехи на юг и руски натиск край Донецк

Украйна отчита частични успехи на юг и руски натиск край Донецк

Един човек е загинал при руски обстрел в Донецка област

В условията на война Би Би Cи не може своевременно да провери изявленията на воюващите страни.