Русия е събрала 52 000 войници в района на Бахмут, като общо в източното направление има около 150 000 руски войници, съобщи Укринформ.

Това каза началникът на пресслужбата на източната групировка на въоръжените сили на Украйна Илия Евлаш по време на изявление по телевизията, съобщава кореспондентът на Укринформ.

"Те държат там 52 000 души персонал и около 274 танка, повече от 1000 бойни бронирани машини, както и 150 артилерийски системи и малко повече от 120 реактивни системи за залпов изстрел", каза Евлаш, попитан колко нашественици Русия е струпала в Бахмут сектор.

Евлаш отбеляза още, че като цяло Русия е съсредоточила в източното направление около 150 000 войници, както и около 1000 танка, 3000 бойни бронирани машини, около 1000 артилерийски системи и др.

Според Евлаш обаче руснаците имат проблеми с логистиката, но отбеляза, че те са "доста добре оборудвани в посока Лиман-Купянск", където са регистрирани различни видове оръжия.

Заместник-министърът на отбраната Хана Малиар каза, че най-активните битки в момента се водят в сектора на Бахмут. След настъпателни действия Силите за отбрана на Украйна постигнаха успех в района на Клешчеевка, Донецка област.

Украински дронове удариха Крим, Москва и петролни депа

Украински дронове удариха Крим, Москва и петролни депа

Най-малко 30 полета бяха отложени и шест бяха отменени на големите летища в Москва