Тази нощ украински област отново са били нападнати от шахеди. През нощта украински канали съобщиха за взривове в Запорожка, Днепропетровска област и Черкаска област.

Бе обявена и въздушна тревога.

Тази сутрин в оперативната сводка на въоръжените сили на Украйна потвърждава на ударите, нанесени с ирански дронове тип "Шахед". Информацията за последствията се уточнява.

Също така се съобщава, че за последните 24 часа руската армия е нанесла удари с пет крилати ракети с въздушна базирани тип Х-22, включително по Кременчук, Полтавска област, и Запорожие.

Уточнява се, че ударът по Краматорск и Беленское в Донецка област е нанесен с С-300.

Трима убити и 22 ранени при удар на Русия по Краматорск

Трима убити и 22 ранени при удар на Русия по Краматорск

Нов акт на руската агресия

Тази сутрин властите увеличиха броя на загиналите в заведение в Краматорск, ударено вчера вечерта. Десет души са загубили живота си, а 56 са ранените. Сред загиналите има и три деца.

Продължава и в момента работата на спасителите. Вероятно под развалините има и още жертви.

Организацията Aquanta Ucraina, група за помощ за Украйна в Латинска Америка съобщи за BBC, че при удара в Краматорск са ранени трима граждани на Колумбия - основателят на организацията Серхио Харамильо, писателят Ектор Абад и журналистът Каталина Гомес. Те са били придружавани от украинската писателка Виктория Амелина, която също е ранена и се намира в тежко състояние в болница.