Съдът в Киев удължи с 60 дни ареста на главния редактор на РИА "Новости Украйна" Кирил Вишински, съобщава ТАСС. Това означава, че Вишински ще остане зад решетките поне до 19 септември тази година.

Съдът не намира основания за изпълнение на молбата на защитата за замяна на превантивната мярка, прочете съдията, допълвайки, че решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 16 септември.

"Срам и позор. Ето ви ги европейските ценности." Така говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира в социалните мрежи съдебното решение.

Украйна предлага на Русия едновременно освобождаване на задържани

Украйна предлага на Русия едновременно освобождаване на задържани

Киев освобождава Кирил Вишински в замяна на Олег Сенцов

Припомняме, руският журналист Кирил Вишински беше задържан през май миналата година в Киев по обвинение в държавна измяна и незаконна търговия с оръжие. Грозят го до 15 години затвор.

По-рано днес Украйна излезе с предложение към Русия - едновременно освобождаване на задържани. Киев заяви, че ще освободи Вишински, при условие че Москва й върне украинският режисьор Олег Сенцов, който беше осъден на 20 години затвор при строг режим по обвинение в създаване на терористична група, действаща на територията на Крим.