Руските войски продължават да обстрелват с артилерия населените места край Харков, а украинският Генщаб съобщава за взривени три пътни моста край селищата Циркуни и Руски Тишки. Взривени са от руските сили, за да забавят контраофанзивата на украинските сили.

Украинският щаб съобщава, че продължава офанзивата в Източна Украйна, като целта продължава да е руснаците да установят пълен контрол над територията на Донецка и Луганска област и да поддържат сухопътен коридор между тях и анексирания през 2014 г. Крим.

И базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната в ежедневната си сводка за войната в Украйна отбелязва успеха на украинците северно и източно от Харков.

Контраофанзивата може и да позволи руските сили да бъдат изтласкани от артилерийския обсег на Харков. "Тази украинска операция се превръща в успешна - тя е по-широка контраофанзива, за разлика от по-локалните контраатаки, които украинските сили са провеждали до този момент, и позволява да се осигури ключов терен, който да прекъсне руското настъпление", заявяват анализаторите. Готовността на украинските сили да концентрират силите, необходими за този мащаб на настъпателни операции, вместо да използват наличните сили за териториална отбрана в Източна Украйна, допълнително показва увереността на украинските военни в отблъскването на продължаващите руски операции за обкръжаване на украинските сили в района на Северодонецк.

Руските военни продължават да обстрелват и гражданска инфраструктура в Николаев, като използват ракети и ракетни установки.

Щурмът на "Азовстал" в Мариупол продължава.

Руските войски са изстреляли в петък две ракети по Одеска област

Руските войски са изстреляли в петък две ракети по Одеска област

При нападението няма убити или ранени