В Бразилия преди изборите за президент беше застрелян представител на опозиционната Работническа партия, съобщи "Ройтерс".

Агенцията разкрива, че Марсело Аруда празнувал рождения си ден във Фос де Игуасу в Парана, когато е застрелян от Хорхе Жозе да Роша Гуараньо. Последният е известен с това, че е заявил подкрепата си за настоящия президент Жаир Болсонаро. Аруда отвръща на стрелбата и успява да убие нападателя.

Бразилия арестува трети заподозрян за убийството на британския журналист

Бразилия арестува трети заподозрян за убийството на британския журналист

Той се разпитва и предстои да се реши съдбата му

Смъртта на двамата мъже може да е лошо предзнаменование преди предстоящите през октомври избори, които обещават да бъдат много напрегнати. Бившият президент Луис Инасио Лула да Силва е кандидатът за президент на Работническата партия и в момента изпреварва Болсонаро в социологическите проучвания.

По-рано той разкритикува сегашния президент Жаир Болсонаро, че разрушава страната. Лула заяви, че е готов да се кандидатира за президент на изборите през октомври 2022 г.

Лула да Силва води все по-убедително пред Болсонару за изборите в Бразилия

Лула да Силва води все по-убедително пред Болсонару за изборите в Бразилия

Президентският вот ще се проведе през октомври

Трябва да се отбележи, че Болсонаро обяви тридневен траур в страната след смъртта на бившия японски премиер Шиндзо Абе. Бразилският лидер също така нарече Шиндзо Абе "блестящ лидер и голям приятел на страната".