Войници на Израелските отбранителни сили (IDF) по време на целенасочени операции в ивицата Газа откриха телата на няколко израелци, отвлечени преди това от движението Хамас, съобщи вестник "Аарец".

Армията е извършила редица локални нападения в ивицата Газа през последните 24 часа. В тях са участвали пехота и бронирана техника. Целта на тези операции беше да се събере информация за заложници, държани от Хамас.

Говорител на IDF обясни, че военните също са "унищожили инфраструктурата на терористите, както и са елиминирали бойните групи, с които са се сблъскали".

Армията нанася удари в Газа от няколко дни в отговор на атака на Хамас срещу Южен Израел. Освен това се смята, че военните се готвят за мащабна сухопътна операция в ивицата Газа.

ЦРУ предупреждавало за "повишен" риск от атака на Хамас

ЦРУ предупреждавало за "повишен" риск от атака на Хамас

Нови разкрития за напрежението в Близкия изток

Часове преди това израелската армия потвърди, че минимум 120 заложници се държат от Хамас в ивицата Газа. Това беше първото официално потвърждение от страна на армията за броя на заложниците, взети от Хамас. До този момент, предимно медии, а не официални лица, пишеха за около 150 заложници.

След като във вторник Хамас обяви, че в отговор на всеки "удар без предупреждение" от Израел, ще екзекутира по един израелски заложник, радикалната групировка съобщи, че 13 заложници са загинали по време на израелските удари през последното денонощие. Според Хамас сред тях има и чуждестранни граждани.