Германските власти твърдят, че полицията е арестувала четирима заподозрени членове на групата "Ислямска държава", за които се твърди, че са планирали атака срещу американски военни съоръжения, съобщава АП. 

Федералната прокуратура заяви, че заподозрените са арестувани в началото на деня на различни места в Северен Рейн-Вестфалия.

Те идентифицират мъжете като Азизион Б., Мухамадали Г., Фарходшох К. и Сунатулох К. - всички граждани на Таджикистан. Фамилиите на заподозрените не се упоменават по причини свързани с поверителност.

Германският седмичник "Шпигел" съобщава, че предполагаемият лидер на мъжете, 30-годишен таджик, идентифициран като Равсан Б., е в затвора от миналата година по обвинения за огнестрелно оръжие.

Прокурорите заявиха, че мъжете се заклели във вярност на ДАЕШ в началото на 2019 г. и са имали контакти с високопоставени фигури в терористичната организация.

Съобщава се, че първо планират да извършат нападение в Таджикистан, но по-късно се прехвърлят към Германия, включително военновъздушните бази на САЩ в страната и лица, които считат за критични към исляма.