Португалската футболна икона Кристиано Роналдо е приел предварително уговорена глоба в размер на 18,8 млн. евро и условна присъда в размер на 23 месеца за данъчни измами в Испания, съобщават световните информационни агенции, уточнявайки, че обвиненията са свързани с времето, в което той беше футболист на Реал (Мадрид).

Настоящ футболист на италианския Ювентус, Роналдо пристигна в испанския съд заедно с приятелката си Джорджина Родригес, хванати за ръце.

Роналдо получава 2 години затвор и 18,8 млн. евро глоба

Роналдо получава 2 години затвор и 18,8 млн. евро глоба

Броени часове преди мача между Португалия и Испания

По-рано съдия отхвърли молбата му да влезе в сградата на съда с кола, за да избегне папараците, което означаваше тълпа от журналисти около 33-годишния футболист, който намери време да даде автограф по пътя си към съда.

Това стана само часове след победата на Ювентус над Киево с 3:0 в Серия А, където той пропусна да вкара от дузпа.

Очакваше се Роналдо да се признае за виновен за измама на испанската хазна и да сключи споразумение с испанските власти относно присъдата и глобата.

Заради ненасилствения характер на престъплението на Роналдо, както и заради испанското законодателство, което определя, че срок от две години лишаване от свобода може да бъде изтърпян от нарушители за първи път като пробация, 5-кратният носител на "Златната топка" няма да влиза зад решетките.