Русия с огромните си ядрени резерви е в състояние да унищожи територията на САЩ най-малко "десет пъти". Това пише китайското издание Sohu.

В статията се казва, че Русия разполага с ядрени бойни глави, средства за тяхното доставяне, стартови площадки за ядрени оръжия, включително самолети Ту-160, балистични ракети със стратегическо предназначение, както и площадки за изстрелване на балистични ракети с морско базиране от серията "Борей".

В Китай обявиха фактора, който сдържа САЩ да нападнат Русия

В Китай обявиха фактора, който сдържа САЩ да нападнат Русия

Вашингтон продължавал да се страхува от Русия

Изданието смята, че Русия продължава да се "държи сурово" по отношение на САЩ, "довеждайки американските власти до състояние на вцепенение".

"Положението в света е такова, че влиянието на САЩ намалява, а Русия в бъдеще може да възстанови превъзходството си", отбелязват авторите на статията.

Според китайската медия САЩ могат да "нанесат удар" срещу Русия във връзка с разногласията за ситуацията в Сирия и Украйна. Вероятността от ответен удар обаче възпира американците.

В САЩ обявиха "най-лошия кошмар" за Китай и Русия

В САЩ обявиха "най-лошия кошмар" за Китай и Русия

Продажбите на подводници на съюзниците им

Според авторите на статията страните членки на НАТО трябвало да бъдат много внимателни при използването на сила, тъй като това можело да "доведе до катастрофа".