В Крим се обучават доброволци за изпълнение на задачи в рамките на специална военна операция, продължава и формирането на нови батальони. Това съобщава ръководителят на администрацията Сергей Аксьонов, цитиран от "Интерфакс". 

"Процесът е в ход, опитваме се да гарантираме, че всички ще напуснат напълно оборудвани", написа Аксьонов в канала си в Телеграм в четвъртък. Предоставят им се пълно оборудване, защита, комуникации и разузнавателна техника.

Той подчерта, че напълно подкрепя инициативата на чеченския лидер Рамзан Кадиров за обучение на доброволци в регионите.

Аксьонов е убеден, че "трябва да се положат всички усилия за възможно най-бързото възстановяване на мира", като добавя, че всички задачи на специалната военна операция ще бъдат изпълнени. "И всеки от нас на своето място може да допринесе за общата ни кауза", кавза кримският ръководител.

Проукраинските настроения в Крим нарастват

Проукраинските настроения в Крим нарастват

Губернаторът Аксьонов предупреждава с наказателно преследване

Украинският президент Володимир Зеленски се зарече да възстанови украинското управление над анексирания от Русия Крим, ход, който според него ще помогне за възстановяването на "световния ред и закон".

Самата украинска контраофанзива всъщност започна демонстративно в атаки по Крим - първата на 9 август, когато няколко бойни самолета бяха унищожени на военното летище в Новофедоровка близо до Саки. На 16 август Русия съобщи за експлозии във военно поделение край населените места Майское и Джанкой.

Украйна официално пое отговорност за ударите срещу руски бази в Крим

Украйна официално пое отговорност за ударите срещу руски бази в Крим

Потвърждението направи главнокомандващият на украинските въоръжени сили