Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще се обърне към обществеността в събота.

Това ще стане от Южната поляна на Белия дом. Това съобщи в петък телевизия Ей Би Си, позовавайки се на източници от американската администрация.

Тръмп се хвали: Разбирам се с Путин

Тръмп се хвали: Разбирам се с Путин

Кремъл предпочита по-мек политик да води САЩ, смята американският президент

По думите й речта на американския лидер ще бъде посветена на "мирните протести за поддържане на реда и реда" в страната. Очаква се Тръмп да се обърне към публиката от балкона на Белия дом. В случай, че данните от източници на ABC бъдат потвърдени, това ще бъде първата публична изява на Тръмп след заразяването му с коронавирус.

В четвъртък вечерта Тръмп в интервю за Fox News посочи, че ще проведе митинг пред своите привърженици във Флорида на 10 октомври. Говорителят на Белия дом Кейли МакЕнани обаче заяви в петък сутринта, че подготовката за подобно събитие е изпълнена с трудности. "Той иска да бъде там, но логистично да се реши дали [митингът] е възможен утре ще бъде трудно", каза тя.

COVID-19 доминира изборите в САЩ, по-възрастните избиратели се отвръщат от Тръмп

COVID-19 доминира изборите в САЩ, по-възрастните избиратели се отвръщат от Тръмп

А това важна база от избиратели за Републиканската партия

Шон Конли, лекуващият лекар при президента на САЩ, по-рано отбеляза, че Тръмп не показва признаци на прогресия на заболяването, причинено от коронавируса. Според него Тръмп най-вероятно ще престане да представлява опасност от заразяване на други хора с коронавирус в събота.

Тръмп през нощта на 2 октомври обяви в Twitter, че той и съпругата му Мелания са имали коронавирус. По-късно същия ден държавният глава пристигна в медицинския център "Уолтър Рийд" в Мериленд. Тръмп напусна болницата в понеделник и се върна в Белия дом.

Тръмп може да се върне към публични изяви още в събота

Тръмп може да се върне към публични изяви още в събота

Според лекаря на Белия дом държавният глава няма признаци на влошаване

Неговият лекуващ лекар Шон Конли информира, че здравословното състояние на президента на Съединените щати позволява безопасното му изписване от лечебното заведение.