Американските сенатори постигнаха споразумение, което ще позволи на Конгреса на САЩ да приеме законопроект за възстановяването на краткосрочното финансиране на правителството и прекратяване на кризата с неработещата администрация, която продължи през последните три дни, съобщават американските медии.

Сенатът на САЩ близо до споразумение за излизане от правителствената криза

Сенатът на САЩ близо до споразумение за излизане от правителствената криза

Гласуването е запланувано за 10,00 часа местно време

Уточнява се, че сенаторите от Демократическата партия са приели предложението на лидера на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл за обсъждане на по-широк законопроект за имиграцията, който ще защити младите нелегални имигранти ("мечтателите") от депортация, ако в замяна гласуват по-късно днес за законопроекта за бюджета и повторното отваряне на правителството.

Сенатът на САЩ с нов опит за излизане от кризата

Сенатът на САЩ с нов опит за излизане от кризата

Сенатът на САЩ ще гласува законопроект за временно финансиране на правителството

Ако бюджетът мине благополучно през Сената по-късно днес, той ще отиде в Камарата на представителите (долната камара на Конгреса) преди да отиде на бюрото на американския президент Доналд Тръмп за подпис.

Законопроектът, ако бъде одобрен, ще удължи финансирането на правителството за следващите две седмици, което означава, че правителствените учреждения ще заработят отново, след като стотици хиляди правителствени служители се завърнат на работа.