Депутатът от Държавната дума (долната камара на руския парламент) Руслан Балбек в интервю за RT оцени предложението на украинския дипломат Роман Бесмертни да се проведе военна операция за обратното отвоюване на Крим.

По-рано бившият представител на Киев на преговорите за Донбас, а също и бивш посланик на страната в Беларус Роман Бесмертни в ефира на телевизия ATR призова за военна операция за завземане на полуостров Крим.

ООН призова Русия да прекрати окупацията на Крим

ООН призова Русия да прекрати окупацията на Крим

Резолюцията за милитаризирането на полуостров Крим

Украинският дипломат настоя, че Украйна може да анексира Крим по пътя на мирна реинтеграция през първите пет години след възвръщането му от Русия. В същото време политикът предложи, че първото нещо, което трябва да се направи, е да се изселят от Крим всички, "които са лоялни".

"Щурмът срещу Крим ще бъде катастрофа за Украйна. Днес агресивната реторика е в тенденцията на украинската върхушка и това е път за никъде", предупреди Балбек.

Според него Крим не можел да бъде превзет "нито с щурм, нито с идеология", като посъветва Бесмертни да не прави подобни изявления. Според Балбек украинският дипломат бил забравил, че "оръжията не са аргумент в разговор с Русия".

В Крим обясниха нежеланието на Турция да признае руския статут на полуострова

В Крим обясниха нежеланието на Турция да признае руския статут на полуострова

Била заинтересована Крим да е в "разпадаща се Украйна"