Обхватът на усърдните коалиционни преговори в Германия е толкова голям, за да задържи политическите лидери на страната до късно през нощта, като бяха постигнати споразумения в сферата на образованието, политиката по отношение на бежанците и мигрантите... и дори за вълците в страната, съобщава ДПА.

В проектодокумента, обхващащ всички видове политически сфери, консерваторите на канцлера Ангела Меркел и социалдемократите са обещали да контролират нарастващата популация на вълците в Германия.

В Германия се разбраха и за пенсиите

В Германия се разбраха и за пенсиите

Това е признак на стабилен напредък на коалиционните преговори

"Трябва да държим под контрол разпространението на вълците; вълците, които навлизат сред хората, трябва да бъдат ефективно контролирани, своевременно да бъдат обгрижвани и при необходимост да бъдат застрелвани и убивани, за да се предотврати да стават твърде близки с хората", изтъкна преговарящият от страна на социалдемократите Олаф Лиес.

Разпространението на диви животни трябва да бъде "разумно контролирано", според предварителния коалиционен документ, до който ДПА са получили достъп. "Безопасността на хората е с най-висок приоритет", се подчертава в документа.

Преговарящите в Германия се договориха за събирането на бежански семейства

Преговарящите в Германия се договориха за събирането на бежански семейства

До 31 юли Германия няма да допуска на територия си роднини на бежанци

Популацията на вълците в Германия бележи ръст от 2010 г. насам. Текущи данни от Федералната служба за опазване на природата показват, че в момента има 60 глутници в Германия, като всяка една глутница съдържа средно 7 индивида, което прави общо около 500 животни.

Нарастват случаите на овце, както и на елени и друг добитък, убивани от вълци.