Външният министър на Германия Зигмар Габриел разкритикува лидерите на своята Социалдемократическа партия заради планираната му замяна на поста, добавяйки напрежение, докато членовете на партията се готвят да гласуват дали социалдемократите да се присъедини към новото правителство на канцлера Ангела Меркел, съобщава "Асошиейтед прес".

Разбраха се за сформиране на голяма коалиция в Германия
Обновена

Разбраха се за сформиране на голяма коалиция в Германия

Консерватори и социалдемократи пак ще управляват заедно

Консервативният блок на Меркел и лявоцентристките социалдемократи постигнаха споразумение в сряда за сформиране на нова голяма коалиция, което трябва да бъде одобрено от членовете на социалдемократите.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц планира да поеме външното министерство, начело на което сега е бившият лидер на партията Зигмар Габриел, който в момента е един от най-популярните политици в Германия.

Мартин Шулц подава оставка като лидер на германските социалдемократи

Мартин Шулц подава оставка като лидер на германските социалдемократи

Наследява го Андреа Налес

Габриел се оплака пред германска медия от "неуважително" поведение в партията. Той подчерта, че германците изглежда смятат, че е бил успешен "и е ясно, че съжалявам, че новото ръководство на социалдемократите не се интересуваше от това обществено признание на моята работа".