Външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф нарече коментарите на премиера на Израел Бенямин Нетаняху, при които той размаха отломка от ирански дрон, свален над Израел, "карикатурни циркове", съобщават израелски медии.

Зариф подчерта, че някои от участниците в Мюнхенската конференция за сигурност "прибягват до карикатури, за да оправдаят стратегически грешки или може би да избегнат вътрешна криза", вероятно намеквайки за проблемите със закона на Нетаняху в Израел.

Нетаняху размахва парче от дрон, предупреждавайки Иран: Не ни тествайте

Нетаняху размахва парче от дрон, предупреждавайки Иран: Не ни тествайте

По време на Мюнхенската конференция за сигурност

Премиерът на Израел, който говори по-рано на конференцията, заяви, размахвайки парче от ирански дрон, който Израел свали през миналата седмица, запитвайки Зариф, който седеше сред публиката: "Разпознавате ли го? Би трябвало, той е ваш. Не изпробвайте нашата решимост."

На въпрос относно речта на Нетаняху и какво трябва да се случи, за да може Иран да признае съществуването на Израел, Зариф обвини израелския премиер в използването на "агресията като политика".

"Цялата реч се опитваше да избегне въпроса. Това, което се случи, е, че т. нар. непобедимост се разпадна. Израел използва агресия като политика срещу съседите си", настоя първият дипломат на Иран.

“Хизбула”: Сваленият Ф-16 на Израел бележи „началото на нова стратегическа фаза”

“Хизбула”: Сваленият Ф-16 на Израел бележи „началото на нова стратегическа фаза”

"Хизбула" осъди израелската агресия

Зариф имаше предвид инцидента, разиграл се по-рано този месец, при който израелски изтребител Ф-16 беше ударен от противовъздушната отбрана на Сирия, докато извършваше удари в страната, в отговор на ирански дрон, който нахлу в израелското въздушно пространство.

"Това е проблемът за агресията", посочи Зариф и допълни: "Вътрешната корупция е друг проблем, не говоря за това."

Обвиняват в корупция Нетаняху

Обвиняват в корупция Нетаняху

Премиерът няма да подава оставка