Британският таблоид "Дейли Мейл" съобщи за тренировка на ядрените сили на Русия, придружавайки материала с думи като "подготовка за ядрена война" и "изостряне на напрежението със Запада". Публикацията предизвика голяма активност от читателите в коментарите.

Както беше съобщено по-рано от руското военно министерство, руските военни по време на маневри са отработвали действия по изчисляване на пускови установки на стратегическите ракетни войски, екипажи на стратегическа авиация и ядрена подводница на Северния флот.

"Тези досадни руснаци. Как смеят да провеждат военни учения като всяка друга страна по света и как се осмеляват постоянно да приближават границите си до НАТО?", иронизира потребителят illuminated_one.

"В това няма нищо изненадващо. Всяка държава провежда военни изпитания", отбелязва Mummy Badgers.

"Не съм виждал истории за агресия на Великобритания, когато Кралският флот изстреля (балистична ракета, б. р.) Trident D5 през 2016 г., или САЩ, когато изстреляха четири от тях преди почти година. Странно е", посочва lestera1.

"САЩ всяка година провеждат изпитания на няколко междуконтинентални балистични ракети и балистични ракети от подводници, както и учебни бомбардировки. Няма причина да се възмущаваме, когато правим същото", изтъква Hollow81.

"Какво ще кажете за заглавие, което ще ни разкаже за американски военни кораби, които патрулират в Черно и Китайско море, или за самолети на НАТО, които летят край руската граница?", попита Poppy Clarke.