Най-малко деветима бойци, сражаващи се за режима на сирийския президент Башар Асад, са загинали в среднощния удар в Северна Сирия, за който Дамаск хвърля вината върху Израел, съобщават израелските медии.

Сирийските държавни медии обвиниха Израел в бомбардирането на военна позиция в провинция Алепо снощи, като това би било рядко израелско нападение толкова на север в опустошената от война страна.

Израел удари военен пост в Сирия

Израел удари военен пост в Сирия

Израелската армия все още не е коментирала случилото се

Сирийският център за наблюдение на правата на човека, чието седалище се намира във Великобритания, уточни, че сред убитите са най-малко шестима сирийци и че в базата също така са разположени ирански бойци.

По-рано сирийската държавна новинарска агенция САНА съобщи, че при атаката на Израел са причинени само материални щети, като уточни, че е ударена военновъздушната база Ал Найраб, която се намира в непосредствена близост до международното летище в Алепо.

"Ционисткият враг (Израел)... удари с ракетите си една от нашите военни позиции северно от военното летище Найраб, но щетите са само материални", отбеляза САНА, цитирайки военен източник.

Ал Найраб в миналото е била свързвана с Ислямската революционна гвардия на Иран. Базата е удряна от Израел и на 29 април като част от голямо нападение, което също така порази оръжейни складове близо до Хама.

Засега Израел мълчи по темата, като той рядко потвърждава подобни нападения.