Великобритания напълно е преустановила обмена на данъчна информация с Русия и Беларус, съобщи агенция "Интерфакс".

"Преустановяването на обмена на данъчна информация, което влиза в сила днес, означава, че Русия повече няма да получава информация по никое от споразуменията с Великобритания за обмен на данъчна информация: "Обмен на информация при поискване" (EoIR), "Eдинен стандарт за отчетност " (CRS) или "Обмен на държавни отчетности" (CBCR)", се отбелязва в съобщение на британското Министерство на финансите.

Лондон санкционира още 350 руснаци, налага 35% мита върху вноса на руска водка

Лондон санкционира още 350 руснаци, налага 35% мита върху вноса на руска водка

Великобритания засилва натиска върху Путин

Великобритания обменя данъчна информация с Русия в рамките на Конвенцията за административна взаимопомощ по данъчните въпроси, а също и по силата на двустранното споразумение за избягване на двойното данъчно облагане.

Решението за преустановяване на обмена на данъчна информация гарантира, че Великобритания няма да предоставя на руските власти информация, която може да доведе до увеличени данъчни облекчения или доходи за Руската федерация.

Великобритания се стреми да оказва "решителен икономически натиск" срещу руските власти, затова "не би било правилно да продължи да обменът на данъчна информация с Русия и Беларус", коментира Люси Фрейзър, финансов секретар на британското Министерство на финансите.