Великобритания ще отговори решително, ако се докаже, че Русия е замесена в инцидента, при който бивш руски двоен агент се намира в критично състояние в британска болница, като най-вероятно е бил отровен. Това се зарече външният министър на Великобритания Борис Джонсън, съобщава "Ройтерс".

"Има много спекулации за смущаващия инцидент в Солсбъри, където 66-годишен мъж, Сергей Скрипал, и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха открити в безсъзнание", изтъкна Борис Джонсън пред британския парламент.

Кой е руският двоен агент, открит отровен във Великобритания?

Кой е руският двоен агент, открит отровен във Великобритания?

Той беше разменен срещу Анна Чапман

"Въпреки че би било погрешно да отсъждаме преди заключението на разследването, мога да уверя парламента, че ако се появят доказателства, които предполагат отговорност на държава, тогава правителството на нейно величество ще отговори адекватно и решително", зарече се британският първи дипломат.

Борис Джонсън подчерта, че на Русия могат да бъдат наложи още санкции, ако подозренията, че е замесена в отравянето на бившия руски шпионин, се окажат верни.

"Принудени сме отново да се вгледаме в режима на санкции и другите мерки, които можем да предприемем", изтъкна още Борис Джонсън.

Бивш руски шпионин в критично състояние след нападение

Бивш руски шпионин в критично състояние след нападение

Сергей Скрипал е бил изложен на неизвестно вещество