Бившият руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, срещу които беше извършено нападение с нервнопаралитичното вещество новичок в английския град Солсбъри на 4 март, ще получат нова самоличност и шанс да се установят най-вероятно в САЩ, съобщават британски медии, позовавайки се на източник от специалните служби.

Използваният срещу Скрипал новичок бил като бомба със закъснител

Използваният срещу Скрипал новичок бил като бомба със закъснител

Бял гел без миризма на бравата на входната врата

В информацията се уточнява, че британските власти искат да премесят семейство Скрипал в САЩ, Канада, Австралия или Нова Зеландия, тъй като тези страни са партньори с Великобритания в областта на споделянето на разузнавателна информация.

"Очевидното място за установяването им е в Америка", посочил източникът, допълвайки: "Защото там е по-малко вероятно да бъдат убити и е по-лесно да ги предпазим там под новата самоличност."

Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори

Сергей Скрипал е в съзнание и може да говори

Скоро полицията може да разговаря с човека

Отравянето на Сергей и Юлия Скрипал обтегна отношенията между Великобритания и Русия, след като Лондон обвини Москва, че стои зад химическата атака, нещо, което Русия отрича. Инцидентът предизвика дипломатически скандал, след като Обединеното кралство и неговите съюзници изгониха стотици руски дипломати, което накара Москва да предприеме реципрочни мерки.