В социалните мрежи се появиха кадри, които са запечатали действията на сирийските противовъздушни комплекси по време на нанесения ракетен удар близо до сирийската столица Дамаск.

Очевидци са заснели на видео момента на изстрелването на една от противовъздушните ракети, а също така, както се предполага, моментът на прихващането на вражеска ракета в небето над Дамаск. При това на кадрите ясно се чуват взривове, а в небето могат да бъдат видени светкавици.

Сирия не е сваляла боен самолет на Израел

Сирия не е сваляла боен самолет на Израел

Сирийското ПВО е свалило няколко цели

По-рано източник от сирийските служби за сигурност заяви пред руската новинарска агенция РИА "Новости", че южно от Дамаск противовъздушната отбрана на страната е свалила израелски военен самолет и четири ракети. По-късно източникът признал, че информацията е невярна.

По-късно въоръжените сили на Израел също опровергаха това твърдение, обявявайки го за фалшива новина.

Представители на Израел по-рано признаха, че през последните две години 200 пъти са извършвали бомбардировки срещу обекти на Иран в Сирия и обявиха решимостта си да продължат действията си, въпреки укрепването на противовъздушната отбрана на Сирия с руски зенитно-ракетни комплекси С-300. Тяхната доставка беше отговор на трагичния инцидент с руския разузнавателен самолет Ил-20 край бреговете на Сирия, вината за падането на когото Москва хвърли върху Израел.

САЩ виждали ДАЕШ като съюзник за смяна на режима в Сирия

САЩ виждали ДАЕШ като съюзник за смяна на режима в Сирия

Това обяви руският външен министър Сергей Лавров