Руският президент Владимир Путин ще посети Иран следващата седмица, където ще се срещне с президентите на Иран и Турция Ебрахим Раиси и Реджеп Тайип Ердоган. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Да, можем да потвърдим това. Наистина се подготвя пътуването на президента до Техеран. Ще има среща на държавните глави - гаранти на процеса от Астана", каза говорителят на Кремъл и добави, че посещението ще се състои на 19 юли.

"Освен тристранната среща, разбира се, ще има и двустранни срещи. Вчера докладвахме за предстоящите контакти на високо ниво между Путин и Ердоган и тази среща също ще се проведе там", каза говорителят на Кремъл, говорейки за подробностите от посещението на Путин в Иран.

Това е първата среща в тристранния формат от Астана с участието на избрания миниалата година ирански президент Ебрахим Раиси и ще се проведе на фона на намеренията на Турция да проведе военна операция в Северна Сирия.

Припомняме, че съветникът по националната сигурност на президента на САЩ Джейк Съливан заяви, че американските власти "са получили разузнавателна информация", че "Иран възнамерява да предаде безпилотни самолети на Русия", разкри АП.

Иран и Венецуела подписаха 20-годишен план за сътрудничество

Иран и Венецуела подписаха 20-годишен план за сътрудничество

Планът включва сътрудничество в областта на петрола, нефтохимикалите, туризма и културата

Това ще бъде едва второто задгранично посещение на Путин от началото на въоръжената интервенция на Москва в Украйна на 24 февруари, след посещение в Централна Азия в края на юни.