Корабите миночистачи "Тахо" на военноморските сили на Испания и "Еуропи" на военния флот на Гърция са навлезли в Черно море. Това обявиха от руския Национален център за контрол на отбраната, цитирани от "Новости".  

От ведомството уточниха, че силите на Черноморския флот на Русия "са започнали да наблюдават действията на миночистачите".

Руският полумесец над Черно море

Руският полумесец над Черно море

Чрез политиката на „паспортни руснаци” Москва дублира присъствието на зелените човечета/силовите формирования на Москва в сенчестата мембрана на руския полумесец около Черно море. И руските малцинства се превръщат в мнозинства…

Както обяви генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в началото на февруари, алиансът засили присъствието си в Черно море в отговор на действията на Русия след незаконната анексия на Крим.

Наскоро в Черно море имаше три американски военни кораба, които проведоха учения с украинския флот. Също така Шести флот на САЩ съобщи за съвместни маневри с Турция с участието на разрушител и два разузнавателни самолета.

След това говорителката на външното министерство на Русия Мария Захарова подчерта, че маневрите в Черно море в близост до руските граници застрашавали мира и стабилността в региона.

Захарова: Ученията на САЩ и Турция в Черно море са срещу Русия

Захарова: Ученията на САЩ и Турция в Черно море са срещу Русия

Шести американски флот е нетърпелив да намери враг в Черно море