Министърът на отбраната на Венецуела Владимир Падрино обвини лидера на опозицията Хуан Гуайдо в извършването на "държавен преврат" чрез самопровъзгласяването си за действащ президент в незачитане на социалистическия президент Николас Мадуро, който управлява страната от 2013 г., съобщава "Франс прес".

Русия смята Мадуро за легитимен президент на Венецуела

Русия смята Мадуро за легитимен президент на Венецуела

Русия смята за неуместен въпроса за предоставяне на политическо убежище

Говорейки по време на пресконференция, заобиколен от висши военни, Падрино изтъкна, че Гуайдо, който е председател на контролирания от опозицията парламент, е опитал да извърши преврат "срещу демокрацията, срещу нашата конституция, срещу президента Николас Мадуро: легитимният президент."

Хуан Гуайдо вчера обяви пред тълпите от свои привърженици, залели улиците на столицата Каракас, че той поема президентския пост.

Москва обвини САЩ за "чудовищния преврат” във Венецуела
Обновена

Москва обвини САЩ за "чудовищния преврат” във Венецуела

САЩ се опитват да проведат операция за организиране на следващата "цветна революция"

Той призова за нови избори за възстановяване на демокрацията и призова венецуелските военни да отхвърлят диктатурата на Мадуро.

Генерал-майор Мануел Грегорио Бернал също подкрепи Мадуро, изтъквайки, че президентът представлява независима държава пред лицето на империалистическата агресия.