Съветникът по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп - Хърбърт Макмастър, заяви, че всички опции са на масата за Северна Корея, след като Пхенян тази сутрин извърши неуспешно изпитание на ракета, съобщават световните осведомителни агенции.

Макмастър добавил, че САЩ работят с китайските власти за разработване на набор от опции за справяне със Северна Корея.

Северна Корея дрънка оръжие

Северна Корея дрънка оръжие

Новината идва ден

Съветникът по националната сигурност в Белия дом допълни, че ракетният тест се вписва в модела на провокативно, дестабилизиращо и заплашително поведение от страна на Пхенян. 

Той също така нарекъл режима в Северна Корея "враждебен".

Рано сутринта днес Пхенян изстреля неизвестна ракета, но изпитанието изглежда е претърпяло провал. Обединеното командване на началник щабовете на южнокорейската армия заяви, че тестът е бил проведен от района в близост до източния пристанищен град Синпо, но вероятно е завършил с неуспех.

Армията на Северна Корея обеща безмилостен отговор на всяка US провокация

Армията на Северна Корея обеща безмилостен отговор на всяка US провокация

Базите им в Южна Корея ще бъдат превърнати в прах за минути

Според американското тихоокеанско военно командване, севернокорейската ракета се е взривила почти веднага след изстрелването, добавяйки, че нейният вид все още не е определен.

Ракетното изпитание от Пхенян се очакваше да бъде извършено тази седмица, след като Северна Корея отбелязва един от най-важните си празници, които се използват, за да съвпаднат с изпитанията на различни въоръжения.

Засмян до уши, вождът Ким показа ракети и военна мощ на голям военен парад

Засмян до уши, вождът Ким показа ракети и военна мощ на голям военен парад

По повод 105-годишнината от рождението на дядо му