Нефтобаза в Пролетарски район на Ростовска област, атакувана от дронове в неделя сутринта, продължава да гори и пожарът все още не е потушен, съобщава регионалното издание 161.RU, цитирайки ръководителя на областната администрация Валерий Горич.

Вчера губернаторът на Ростов Василий Голубев каза, че силите за противовъздушна отбрана са отбили атаката, но "в резултат на падащи отломки" е възникнал пожар на дизелово гориво на територията на промишлени складове в Пролетарск. Вечерта местните власти съобщиха, че ситуацията се е усложнила.

Броят на пожарникарите, ранени при гасенето на пожара, рязко се увеличи - според местния губернатор те вече са над 40, като петима са в реанимация.

Руските телеграм канали твърдят, че огънят е достигнал до нови резервоари и е избухнала експлозия в базата.

"В момента 41 пожарникари са се свързали с централната районна болница на Пролетарски район. 18 от тях се нуждаеха от хоспитализация, включително петима в момента в интензивно лечение", написа губернаторът на Ростовска област Василий Голубьов в своя телеграм канал около четири часа следобед местно време.

Четири часа по-рано Голубьов написа, че 18 пожарникари са отишли ​​в болницата, а четирима от тях са хоспитализирани.

Руските телеграм канали твърдят, че в базата в Пролетарски район е избухнала експлозия и публикуват видео на огромна колона от огън и дим и крещящи спасители, заснети от известно разстояние от базата.

Телеграм каналът Baza твърди, че 11 резервоара за гориво в депото за гориво вече са изгорели.

Украйна напредва в Курска област, но ISW пита за следващите стъпки

Украйна напредва в Курска област, но ISW пита за следващите стъпки

Москва търси откъде да прехвърли сили