Осъденият за корупция бивш кмет на Владивосток Пушкарьов ще воюва с Украйна. Предшественикът му, Олег Гуменюк, вече е там.

Бившият ръководител на Владивосток (2008-2017 г.) Игор Пушкарьов подписа договор с Министерството на отбраната и ще участва във войната в Украйна, пише "Комерсант", позовавайки се на обкръжението на бившия чиновник, който сега лежи 15-годишна присъда по обвинения в корупция.

И Кадиров ще праща затворници на фронта в Украйна

И Кадиров ще праща затворници на фронта в Украйна

И онези, които паркират на неподходящи места

Информацията за "Комерсант" е потвърдена и от адвоката на Пушкарьов, който обаче се е въздържал от други подробности и коментира.

През 2019 г. Тверският районен съд на Москва призна Пушкарев за виновен в получаване, даване на подкуп и посредничество в това (чл. 290, 291, 291.1 от Наказателния кодекс на Руската федерация), търговски подкуп (чл. 204), както и злоупотреба на служебните правомощия (чл. 285).

ISW: Кремъл разчита все повече на възрастни "доброволци" за фронта

ISW: Кремъл разчита все повече на възрастни "доброволци" за фронта

Растат загубите в жива сила

През юли 2022 г. Пушкарьов беше осъден по второ наказателно дело за злоупотреба с власт. Като се вземе предвид първата присъда, бившият кмет беше осъден на 15 години и 3 месеца в колония с максимална сигурност и глоба от 500 милиона рубли

През януари тази година стана известно, че предшественикът на Пушкарев като кмет на Владивосток Олег Гуменюк, който беше осъден на 12 години затвор по дело за корупция, също няма да излежи присъдата си, тъй като е подписал договор с Министерството на отбраната "и ще бъде изпратен в зоната на специална военна операция".

В Русия готови да пращат и подсъдими на фронта

В Русия готови да пращат и подсъдими на фронта

За целта се подготвя специален закон