Сръбският президент Александър Вучич изрази надежда за среща с руския президент Владимир Путин преди края на годината. Той направи такова изявление на съвместна пресконференция с руския външен министър Сергей Лавров в Белград.

"Благодарих на Владимир Путин за подкрепата му по много въпроси. Изказах желание и надежда да се срещна с руския президент до края на годината и да обсъдим целия спектър от важни въпроси", каза пред РТС Александър Вучич.

Вучич не вижда друга алтернатива освен ЕС и Сърбия ще е силна държава-членка

Вучич не вижда друга алтернатива освен ЕС и Сърбия ще е силна държава-членка

Относно Китай, "публикувахме търг за медна мина и 6 месеца не се появи европейска компания, китайците я поеха"

Той благодари на руската страна за помощта по време на пандемията, както и за подкрепата по косовския въпрос. Сръбският президент определи разговора със Сергей Лавров като "най-искрен", отбеляза успешното сътрудничество между двете страни в енергийния сектор и добави, че търговският оборот през 2021 г. спрямо предходната година се е увеличил с 4%.

По-рано Сърбия многократно е заявявала, че посещението на руския президент Владимир Путин в Белград ще се състои преди края на 2021 година. Александър Вучич многократно е канил руския си колега в Сърбия, но посещението на високо ниво беше отложено поради пандемията от COVID-19.