Руските медии съобщават за експлозия в центъра на град Мелитопол, който се намира под руски контрол от началото на инвазията, информира Руската служба на Би Би Си.

Според кмета на града Иван Федоров (намиращ се на територията, контролирана от Украйна), в Мелитопол е избухнала кола, като според него ранените са руски граждани.

Според ТАСС автомобил "Рено Дъстър" се е взривил на входа на градския парк по информация на председателя на движението "Заедно с Русия" Владимир Рогов. Двама души са ранени, не се съобщава за загинали

По-късно кореспондент на проруския  канал в "Телеграм" WarGonzo публикува видео с кратък репортаж на живо от мястото на експлозията. Във видеото се казва, че в колата вероятно е имало двама служители на руските специални служби, които са тежко ранени.

Взрив срути мост край окупирания Мелитопол

Взрив срути мост край окупирания Мелитопол

През него и подкопания мост минава пътят за Бердянск и Мариупол

Мелитопол е град в Южна Украйна, който се намира под контрола на руските сили, паралелно със превземането на цялата Херсонска област. Градът обаче е част от Запорожка област и е важен логистичен център край Азовско море и снабдителен възел за Кримския полуостров. В него са базирани руските окупационни власти на Запорожка област, тъй като областният център - град Запорожие се контролира от Украйна.

В Мелитопол обаче действа активно украинско съпротивително движение и там нерядко биват атакувани руски окупационни служби или назначени от Русия чиновници.

Какво знаем за нощния удар по Мелитопол

Какво знаем за нощния удар по Мелитопол

Вероятно е ударена руска казарма