Около 10 експлозии са избухнали в южния украински град Николаев, съобщи кметът на града Александър Сенкевич.

Съобщава се и за големи пожари в Харков след няколко ракетни атаки. Вероятно ракетите са изстреляни от Белгородска област, а украинските медии пишат, че това са били искандери.

Засега няма информация за жертви.

Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна съобщава тази сутрин, че са отблъснали нападение на руските войски в района на Славянск и Бахмут.

Щурмови действия са проведени край Ивано-Дарявка, в опита да напреднат в посока Верхнекаменка. Украинците съобщават, че руските войски са били отблъснати.

В посока Славянск руските войски обстрелват с минохвъргачки районите на Дубравно, Николское, Подоловка, Мазановка, Адамовка, Чепил, Краснополе и Курулка.

В посока Бахмут руските войски обстрелват украинските позиции край селищата Новолуханское, Берестово, Билоховка, Вершина, Вемка, Сухая Балка, Олександропил и територията на Углегорската топлоелектроцентрала.

Няма особени промени в посока Северск. Врагът е нанесъл въздушен удар близо до Есмани, Сумска област. Освен това периодично руските сили извършват въздушно разузнаване и артилерийски обстрел на украинските позиции в граничните райони на Черниговска и Сумска област.

Продължава обстрела по украинските позиции и в областта на Харков.