Японското правителство наложи нови санкции върху Руската федерация, включително замразяване на активи. Санкциите са насочени срещу 36 лица и 3 организации от Русия. Освен това беше решено да се въведат експортни ограничения срещу 49 руски компании, информира ТАСС.

Сред санкционираните са първия вицепремиер на правителството на Руската федерация Андрей Белоусов, вицепремиера Дмитрий Чернишенко, министъра на правосъдието Константин Чуйченко, заместник-министъра на отбраната Михаил Мизинцев и председателя на Централната избирателна комисия на Русия Ела Памфилова, Зам.-председателят на ЦИК Николай Булаев и членът на ЦИК Николай Левичев.

Отделно японското правителство поддържа санкционен списък и на лица от Крим, ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожка области.

Японската страна многократно е отбелязвала, че като част от своето председателство на Г-7 тази година ще се съсредоточи върху ограничителните мерки срещу Русия и подкрепата за Украйна.

По думите на заместник-министърът на външните работи на Русия Андрей Руденко, японското правителство се е съгласило с линията на САЩ за изолиране на Русия и понякога изглежда, че Токио бяга пред локомотива.

Москва вкара в черния си списък 384 японски депутати

Москва вкара в черния си списък 384 японски депутати

Като ответна мярка на санкциите на Токио