Говорителят на Военновъздушните сили на Украйна, полковник Юрий Игнат, е освободен от длъжността си и преместен на друга работа, съобщи в "Телеграм" командирът на военновъздушните сили на Украйна Микола Олешчук, цитиран от "Укринформ".

Причините за кадровата промяна не бяха конкретизирани от Олешчук. Той изрази благодарност към Игнат за неговата работа като началник на службата за връзки с обществеността на Командването на ВВС. Въпреки преместването си, Игнат ще остане във Военновъздушните сили и се очаква да постигне успехи на новата си длъжност, уверен е Олешчук

Юрий Игнат е полковник и е завършил Националната армейска академия "Хетман Петро Сагайдачен". Той беше назначен за говорител на командването на ВВС на въоръжените сили на Украйна през 2018 г.

Както съобщи "Укринформ", в началото на март Игнат обясни, че поради специфичното географско местоположение на Одеса не винаги е възможно да се прехващат всички вражески дронове и ракети.

Припомняме, че миналия месец в ръководството на украинската армия бяха извършени сериозни промени, започнали със смяната на главнокомандващия Валери Залужни с родения в Русия генерал Олександър Сирски.

Експлозии в Одеса, ракети удариха Източна Украйна
Обновена

Експлозии в Одеса, ракети удариха Източна Украйна

Поредна нощ на удари с руски дронове