Кабинетът на президента Юн Сук Йол е в 24-часов режим на готовност, тъй като се очаква Северна Корея да извърши седмия си ядрен опит по всяко време. Това са заявили в неделя официални лица, цитирани от "Йонхап".

"Тъй като провокациите от страна на Северна Корея зачестиха, ние полагаме всичките си усилия да поддържаме позиция на готовност с чувство на бдителност, каза висш президентски служител пред репортери. Това е режим на 24-часова готовност.

Президентската канцелария е изготвила подробни планове за отговор на севернокорейски ядрен опит.

Северна Корея отново изстрелва ракети и снаряди

Северна Корея отново изстрелва ракети и снаряди

Напрежението на Корейския полуостров расте

Северна Корея засили напрежението през последните седмици, като извърши поредица от изстрелвания на балистични ракети, включително едно над Япония, летящи военни самолети и изстрелвайки артилерийски снаряди в морските буферни зони край източното и западното крайбрежие.

В събота президентът посети хотелски ресторант в гарнизона Yongsan на американските военни и си направи снимки с войници в демонстрация на своя ангажимент за укрепване на алианса между Южна Корея и САЩ.

Националната разузнавателна служба заяви, че Северът може да извърши седмия си ядрен опит между 16 октомври и 7 ноември, след Националния конгрес на Китайската комунистическа партия и преди междинните избори в САЩ.

КНДР изстреля ракета след прелитане на военни самолети на Юга

КНДР изстреля ракета след прелитане на военни самолети на Юга

Отново се създава напрежение между държавите