Бащата на 14-годишно момче, обвинено във въоръжената атака в гимназия в американския щат Джорджия, беше арестуван в четвъртък, съобщава АП. 

Повдигнати са няколко обвинения, включително убийство втора степен и непредумишлено убийство за това, че е позволил на сина си да притежава оръжие. 54-годишният Колин Грей, бащата на Колт Грей, беше обвинен в четири обвинения за непредумишлено убийство, две обвинения за убийство от втора степен и осем обвинения за жестокост към деца, е уточнил директорът на Бюрото за разследване на Джорджия Крис Хоузи на пресконференция.

Някои от обвиненията могат да вкарат бащата в затвора за 30 години. 

Припомняме, че ученикът уби четирима и рани 9 други. Убитите са двама ученици и двама учители. Момчето бе задържано и ще бъде съдено като пълнолетен. Установено е, че е бил привикван в полицията миналата година заради публикации в социалните мрежи. 

Американският президент Джо Байдън обяви, че скърби за смъртта на убитите. Той бе категоричен, че така повече не може да продължи.

Той съжали, че вместо ходещите на училище да се радват, че отново е започнала учебната година, те трябва отново да се замислят над продължаващото насилие в уилище.

"Учениците в цялата страна трябва да се учат как да се предпазват от подобни стрелби, вместо да се учат да четат и пишат", възмути се президентът.

"Не можем да продължим да приемаме това за нормално", посочи Байдън и използва случая, за да призове Конгреса да приеме забрана за бойните оръжия.

Това е последният случай, когато за прокурори държат и родителите отговорни за действията на децата им при стрелба в училище.

Ученик на 14 години застреля четирима в гимназия в Съединените щати

Ученик на 14 години застреля четирима в гимназия в Съединените щати

Преди това е било получено телефонно обаждане

През април родителите от Мичиган Дженифър и Джеймс Крамбли бяха първите осъдени за масова стрелба в училище в САЩ. Те бяха осъдени на най-малко 10 години затвор за това, че не са си осигурили огнестрелно оръжие у дома и са се държали безразлично към признаците на влошено психично здраве на сина си, преди той да убие четирима ученици през 2021 г.