Въоръжен палестински мъж откри стрелба в центъра на Тел Авив късно в четвъртък, като рани трима души, преди да бъде убит, съобщиха израелски власти. 

Стрелбата в Тел Авив е станала на оживена улица, с магазини и ресторанти

Спасителната служба MADA съобщи, че един от ранените е в критично състояние, докато Zaka, друга медицинска служба, каза, че стрелецът е убит.

Изображение в социалните медии показва това, което се предполага, че е нападателят, застанал по средата на пътя, докато е насочил пистолет. Десетки полицаи и спасители се втурнаха към мястото, което бързо беше отцепено.

Израел ликвидира трима палестинци на Западния бряг

Израел ликвидира трима палестинци на Западния бряг

Поредна акция срещу палестински бойци

Припомняме, че по-рано в четвъртък трима палестински екстремисти бяха убити при престрелка с израелски войници в северната част на Западния бряг.

Израелските сили за сигурност казаха, че са нападнали село Джаба, за да арестуват заподозрени, издирвани за нападения срещу израелски войници в района. Заподозрените откриха огън по израелски войници, които отвърнаха на стрелба и убиха трима души, всички свързани с въоръжената групировка "Палестински ислямски джихад", каза полицията.

Инцидентите бяха последното насилие в продължилата една година вълна от израелско-палестински сражения, която не показва признаци на забавяне.

За девета седмица Израел протестира срещу съдебната реформа

За девета седмица Израел протестира срещу съдебната реформа

Премиерът Бенямин Нетаняху отрича обвиненията

По същото време се провеждат и антиправителствени протести в страната.