Руската страна внимателно и прецизно ще проведе разследване на терористичната атака в Crocus City Hall и няма да даде повод на организаторите да се "хващат" за неточности. Това съобщи пред ТАСС официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова.

"Ние разбираме, че стилът и фактите, потвърждаващи предишните действия на киевския режим, подкрепян от Запада, могат и очевидно водят до подходящи заключения, но все пак трябва да изчакаме резултатите от разследването.  Това трябва да се направи внимателно, проверено, включително и заради паметта на загиналите, на жертвите, защото не трябва да даваме повод на тези, които организираха тези терористични атаки - не просто ги извършиха, а ги организираха - да се придържат към някакви неточности", отбеляза дипломатът.

Путин: Знаем кой е стрелял, сега искаме да знаем поръчителя

Путин: Знаем кой е стрелял, сега искаме да знаем поръчителя

"Радикални ислямисти" извършили нападението в Москва, но и Киев е виновен

Захарова припомни и думите на руския президент Владимир Путин, който подчерта, че разследването на терористичната атака трябва да се проведе "в най-висока степен професионално, обективно, без политически пристрастия".

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу по време на разговора си с френския си колега Себастиен Лекорню заяви, че Русия разполага с информация за украинската следа в организирането на терористичната атака.

"Има информация за украинска следа в организацията на терористичната атака", съобщи след преговорите руското министерство на отбраната.

Франция уверява Русия, че Украйна не стои зад атентата

Франция уверява Русия, че Украйна не стои зад атентата

Ръководителят на френското министерство на въоръжените сили Себастиан Лекорню в телефонен разговор с руския си колега Сергей Шойгу

Стана ясно, че САЩ и Иран са предупреждавали руското разузнаване, че има данни за подготвяна терористична атака. Москва призна за получения сигнал от Вашингтон, но се оправда, че той не бил много конкретен.