Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова посочи груба грешка на американската телевизия CNN и посъветва служителите ѝ да работели по-добросъвестно, информира "Новости".

По-рано американската телевизия е представила украински танкове, намиращи се на украинска жп гара, за "подготовка на Русия за война".

Столтенберг: Русия да изтегли войските си от Украйна

Столтенберг: Русия да изтегли войските си от Украйна

НАТО, а не Русия, ще реши дали Украйна ще се присъедини

"Разбираме, че нямате време да се занимавате с проверка на фактите, така че сте влезли дълбоко в идеологическата борба в името на тържеството на либерализма. Но не до такава степен", написа Захарова във "Фейсбук".

Тя изрази мнение, че кореспондентите на телевизията в Москва "трябва да се откъснат от участието в обществения живот на страната ни (те имат своя държава за това, а ние можем да се справим сами) и да отделят малко повече време на професията си".

"Защото това е просто неприлично", заключи Захарова.

Русия обвини САЩ и НАТО, че превърнали Украйна в "буре с барут"

Русия обвини САЩ и НАТО, че превърнали Украйна в "буре с барут"

Увеличавали доставките си на оръжие за Украйна

Руско-американските отношения традиционно са напрегнати, като ситуацията се влоши след събитията в Украйна през 2014 г. - смяната на властта в Киев, окупирането на Крим от Русия и подпомагането на проруските сепаратисти в Донбас.

Напоследък се наблюдава ескалация в Югоизточна Украйна: сраженията стават по-чести, страните се обвиняват взаимно в струпване на сили към линията на контакт.

Двама войници на Украйна убити в Донбас

Двама войници на Украйна убити в Донбас

Докато Русия струпва войски по границата си с Украйна