Западът прави всичко възможно, за да прикрие информация за реалната ситуация в Крим от останалата част на света, защото се опасява, че полуостровът ще бъде признат за руска територия, съобщава ТАСС, цитирайки говорителя на руското външно министерство Мария Захарова.

По-рано американският държавен секретар Майк Помпео заяви, че ситуацията с признаването на Крим като част от Русия се различава от признаването на Голанските възвишения като част Израел. Помпео подчерта, че Вашингтон се стреми да работи върху стабилността в Близкия изток, отбелязвайки, че "Америка е добродетелна сила в региона и нейните намерения са благородни".

"Затова Вашингтон и Брюксел правят всичко възможно светът да не научи за реалната ситуация в Крим. В противен случай признаването ще бъде автоматично, както следва от логиката на държавния секретар", категорична бе Захарова, допълвайки, че Русия ще коригира информационната си стратегия. Благодаря ви, господин Помпео, написа Захарова в социалните мрежи.

Тръмп призна Голанските възвишения за израелска територия

Тръмп призна Голанските възвишения за израелска територия

Ключово за сигурността на Израел и регионалната стабилност

"Що се отнася до спомена за добродетелните сили на САЩ в региона и благородството на Вашингтон, има стотици хиляди гробове в Ирак, Либия, Сирия и други държави", коментира още дипломатът.

Припомняме, в четвъртък Доналд Тръмп заяви, че признава Голанските възвишения за израелска територия. По думи на израелския премиер Бенямин Нетаняху това е историческо решение.

Ден по-късно обаче от Русия излязоха с позицията, че подобни призиви могат значително да дестабилизират и бездруго напрегнатата обстановка в Близкия изток.

Турция също разкритикува позицията на Тръмп, заявявайки, че не може да допусне легитимирането на окупацията на Голанските възвишения.

Помпео предполага, че Бог е изпратил Тръмп да спаси еврейския народ от Иран

Помпео предполага, че Бог е изпратил Тръмп да спаси еврейския народ от Иран

Така както царица Естер ги спасява през 400-та г. пр.н.е. от персийския цар Асуир