Основните въпроси са Донецка област, Луганска област, Харковска област, Запорожка област, Херсонска област, Крим, прифронтовите територии и държавната ни граница. Ние анализираме намеренията на окупаторите и подготвяме контрамярка - още по-мощна контрамярка от сегашната. Разгледахме въпроса за осигуряването на военните и доставката на нова техника и боеприпаси.

Това съобщи във вечерното си изявление украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от "Укринформ". 

Отделно проведох среща по енергийни и комуникационни въпроси. Ние записваме резултатите от това, което вече е направено за защита на нашите системи. Подготвяме нови решения. Ние също така подготвяме нови решения, за да предотвратим всяка възможност Русия да манипулира вътрешния живот на Украйна. Ще предоставим подробности своевременно, увери той.

Зеленски: Край на войната при победа на Украйна или капитулация на Русия

Зеленски: Край на войната при победа на Украйна или капитулация на Русия

Във вечерното си видеообръщение вчера той отбеляза, че ситуацията на фронтовата линия остава трудна

Към тази вечер около 6 милиона абонати в повечето региони на страната ни и в Киев са изключени от електричество. Много тежка остава ситуацията в столицата, както и в Киевска, Виницка, Лвовска, Одеска, Хмелницка и Черкаска област.

Енергийни работници и комунални работници, всички наши служби правят всичко възможно, за да стабилизират системата и да дадат на хората повече енергия за по-дълго време. Още веднъж искам да подчертая: много е важно хората да разберат кога и за какъв период от време ще останат без ток. Това е отговорност както на самите енергийни компании, така и на местните власти, заяви той.

80% от Киев е без ток и вода след руския обстрел

80% от Киев е без ток и вода след руския обстрел

Електрическият транспорт не работи