Президентът на САЩ Джо Байдън e подкрепил стремежите на Украйна да стане член на НАТО, но e добавил, че това решение не зависи изцяло от САЩ. Това каза в неделя  украинският президент Володимир Зеленски в интервю за CNN.

"Но вашето решение ще направи пътя към НАТО за Украйна по -кратък", е отговорил Зеленски.

Според спомените на украинския лидер, дискусията за членството на страната в НАТО с шефа на американската администрация продължи около 20-30 минути.

САЩ застанаха зад Украйна

САЩ застанаха зад Украйна

Зеленски получи гаранции от Байдън

Зеленски смята, че не трябва да се говори за изтегляне на САЩ от неговата страна, напротив, трябва да увеличи американското присъствие.

Припомняме, че украинският президент беше на посещение в САЩ от 31 август до 2 септември. На 1 септември той се срещна с американския си колега Джо Байдън.

Зеленски също така твърди, че не е почувствал натиск от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп по време на телефонно обаждане относно разследването на Хънтър Байдън.

Никога не съм чувствал, че има някакъв натиск върху нас. Мислех, че има място за подобрение. Винаги съм смятал, че сме независима държава и се чувствам като независим и амбициозен човек, който се учи от най -доброто всеки ден", каза Зеленски. Това беше моят разговор с президента Тръмп. Знаех, че имаме нужда от добри отношения със САЩ, че те ни подкрепят и трябва да получим повече от тях.

Украинската прокуратура не е открила доказателства срещу Хънтър Байдън

Украинската прокуратура не е открила доказателства срещу Хънтър Байдън

Мога да кажа, че не е оказван натиск върху мен