Кандидатът за президент на Украйна Владимир Зеленски е готов за преговори с президентите на Русия Владимир Путин и на САЩ Доналд Тръмп, ако бъде избран за държавен глава. Това предаде ТАСС, цитирайки говорителя на изборния щаб Александър Данилюк.

Той определено е готов, заяви Данилюк за канал ICTV. Искам да се обърна към тези, които твърдят, че Владимир Зеленски е некомпетентен - да погледнем екипа му и да преценим компетентността му, тогава няма да има повече въпроси, каза още той.

Зеленски: Започваме да живеем без корупция

Зеленски: Започваме да живеем без корупция

Украйна избира държавен глава

Нито един човек не може да проведе преговори с такова ниво на сложност без подготовка. Ако става въпрос за преговори за разрешаване на ситуацията в Източна Украйна, трябва да се работи задълбочено по всички възможни инициативи в рамките на минския процес, коментира Данилюк.

Припомняме, първият тур на президентските избори в Украйна се проведе на 31 март. Тогава Зеленски поведе с 30,22% от гласовете, последван от настоящия президент Петро Порошенко, който събра 15,94%. От своя страна лидерът на партията "Отечество" Юлия Тимошенко зае трето място с 13,39%.

Украинската централна избирателна комисия официално заяви, че нито един от кандидатите няма да може да спечели 50-процентното мнозинство от гласовете. По тази причина Зеленски и Порошенко ще премерят сили на втори тур, който ще се проведе на 21 април.

Комикът Зеленски увеличава преднината си преди президентския вот в Украйна

Комикът Зеленски увеличава преднината си преди президентския вот в Украйна

Но подкрепата за 41-годишния все още остава далеч под нивото, необходимо за победа още на първи тур