Украинският президент Володимир Зеленски е заявил на американските сенатори, които посетиха Киев по-рано тази седмица, че намеренията за налагането на санкции след инвазията на Руската федерация в Украйна нямат смисъл и ограниченията трябва да бъдат въведени сега. Това съобщи в сряда порталът Axios, като се позова на източник.

"Президентът на Украйна каза много ясно: санкциите срещу "Северен поток 2" трябва да бъдат въведени сега. Всякакви условни мерки срещу "Северен поток 2" и други санкции няма да помогнат", е заявил приближен на Зеленски.

Според него мерките, обусловени от по-нататъшната ескалация, са в най-добрия случай неутрални, а в най-лошия всъщност стимулират Москва.

САЩ отпуснаха 200 млн. долара военна помощ на Украйна

САЩ отпуснаха 200 млн. долара военна помощ на Украйна

На фона на потенциалната опасност от руска атака

Напоследък в западните страни, както и в Киев, се появиха изявления за възможна руска инвазия в Украйна. Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков нарече подобна информация празна и неоснователна ескалация на напрежението.

Той подчерта, че Русия не представлява заплаха за никого.

В същото време Песков не изключи възможността за провокации за оправдаване на подобни изявления и предупреди, че опитите за използване на сила за разрешаване на кризата в Югоизточна Украйна ще имат най-сериозни последици, предаде ТАСС.

Русия отрече да евакуира дипломати от Украйна

Русия отрече да евакуира дипломати от Украйна

Руското посолство в Киев работи както обикновено